Welcome To Young Internet Master

Bagaimana Cara Membuka Akaun RHB Bank


Topik ini kurang ditutorialkan oleh blogger yang lain. kali ini saya ingin mengambil kesempatan untuk mengajar anda cara-cara hendak membuka akaun RHB Bank.
membuka akaun rhb mudah sahaja. tiada yang merumitkan kepada yang yang baru hendak membuka akaun di RHB.

apa yang perlu anda ada adalah Duit, dan Kad Pengenalan.

berapa bajet atau kos untuk membuka akaun RHB Bank?
sebab semasa pekerja Bank itu sedang berurusan dengan kita, dia akan tanya berapa banyak wang anda hendak simpan di dalam akaun tersebut.

saya mula dengan RM100.00. terpulang kepada setiap individu. mengikut kemampuan anda.

jika anda ingin memiliki akaun secara online di laman web RHB, anda perlulah beritahu pihak bank bahawa hendak membuka akaun RHB Debit Card. jadi, segala urusan akan mudah dilakukan menggunakan internet sahaja. 

sebaik sahaja anda selesai mendaftar akaun baru anda, beritahu mereka bahawa anda ingin mendaftar no HP anda untuk daftar online. 

mendaftar no HP ini perlulah di kaunter dan tidak sama seperti CIMB Bank iaitu mendaftar di Mesin ATM sahaja.

mereka akan memberikan anda sehelai kertas untuk diisi berkenaan maklumat anda.

selepas itu, anda sudah selesai dan memiliki akaun RHB bank yang baru. 

anda sudah boleh mula untuk menggunakan secara online pada jam yang berikutnya.

Bagaimana Cara Membuka Akaun RHB Bank 8out of 10 based on 15 ratings. 15 user reviews.

Subscribe for latest updates

Yimaster adalah Nickname sahaja tetapi saya tidaklah sepakar Nickname tersebut. Penulis tidak sekolah tinggi pada masa lalu. Penulis adalah penulis blog setengah masa (Ada banyak tugas lain juga) Young Internet Master yang mempunyai sedikit pengalaman sahaja (bukannya Pro pun) dalam SEO (Search Engine Optimization), dan Dunia Internet Marketing. Penulis yang berasal dari Malaysia akan menyentuh pelbagai topik-topik terkini di blog ini dari segi perkongsian software, berita terkini, SEO, trafik, hacking, internet marketing, Ebook percuma dan pelbagai lagi maklumat yang akan dikongsikan oleh penulis (Selagi Penulis Mampu). Dengan pengalaman yang tidak seberapa ini selama 2 tahun lebih menceburi dalam dunia internet membuatkan penulis berpuas hati dengan segala ilmu yang dimiliki penulis walaupun hidup ini tidak pernah puas. Penulis suka berkongsi kerana berkongsi itu menambahkan ilmu.Dapatkan update dari penulis melalui emel anda. Sekian.

Ikuti Saya Di Twitter Atau Like Facebook Or Google +

Author Box byLatest Hack 

Our Friends

Pengomen Yang Terbaik

Powered by Disqus
Subscribe
emailSubscribe to our mailing list to get the updates to your email inbox...
Delivered by FeedBurner | powered by blogtipsntricks

ABOUT YIMaster

SELAMAT DATANG KE LAMAN YOUNG INTERNET MASTER. YIMASTER ADALAH FOUNDER YOUNG INTERNET MASTER YANG MEMPUNYAI KEPAKARAN DALAM BIDANG TERTENTU IAITU DALAM SEO (Search Engine Optimization) DAN HACKING. PENULIS TELAH BERMULA SEMENJAK TAHUN 2009 LAGI DALAM DUNIA INTERNET. SEKARANG UMUR BLOG INI 2 TAHUN LEBIH SUDAH.JIKA ANDA BERMINAT DENGAN INFO TERKINI, RAHSIA INTERNET DAN TIPS-TIPS YANG TIADA DI BLOG LAIN SILA IKUT TWITTER PENULIS.

Google+ Badge

Return to top of page Copyright © 2012 | Master Converted into Blogger Template by Yimaster